ALS de pech opnieuw toeslaat

ALS de pech opnieuw toeslaat

In het dagelijks leven spreken we vaak over "kansen". "De kans is klein dat..." of "de kans is groot dat". Veel keuzes worden gemaakt op basis van deze kansberekeningen.
In ons leven is gebleken dat de kans groot is dat we een situatie meemaken waarbij de kans eigenlijk klein is. De kans dat Vincent ALS zou krijgen op 34 jarige leeftijd is 3 op de 100.000. 3 op de 100.000... Waar slaat dit op? Waarom heeft Vincent zoveel pech dat hij deze diagnose heeft? Hoe oneerlijk is dit?

Afgelopen donderdag is de PICClijn geplaatst in de arm van Vincent. Deze lijn kan normaliter wel tot 12 maanden blijven zitten. De kans is klein dat je hierbij een infectie oploopt, maar het kan wel. Zoals ik al zei... kansberekeningen zijn ons over het algemeen niet zo goed gezind. Dubbeltjes vallen vaak op de verkeerde kant. En dat is opnieuw zo gebleken... Afgelopen zondag werd Vincent opeens erg ziek. Zijn temperatuur steeg naar 39,5 graden en hij lag te rillen in bed. Dit soort dingen gebeuren ook vaak in een weekend. Direct hebben wij onze artsen gebeld en is hij verwezen naar het ziekenhuis. Aldaar werd hij opgenomen met het vermoeden op een bacteriĆ«le infectie in de bloedbaan. Heel heftig en bovendien erg gevaarlijk.. 

Zijn temperatuur liep vanmorgen op tot 39.8gr en is inmiddels weer wat gezakt naar 37.9gr. Zolang hij koorts heeft kan hij niet kan starten met zijn behandeling. De PICClijn is eruit gehaald en zal opnieuw geplaatst moeten worden zodra hij koortsvrij is. Wat een enorme tegenvaller!!

We moesten de kweken afwachten om welke bacterie het zou gaan. Nu krijg ik net een berichtje dat Vincent de bacterie Staphylococcus Aureus heeft. Een gevaarlijke bacterie die moeilijk te bestrijden is. Dit betekent dat hij de komende twee weken 24 uur per dag antibiotica moet krijgen via een infuus en dat de behandeling met Penicilline G en hydrocortison tot die tijd gestaakt wordt.

Ik vraag me 100 keer per dag af waarom dit gebeurt.. Hebben we niet genoeg tegenvallers gehad? Niemand heeft daar een antwoord op. Het is ook zonde om energie te steken in die vraag want we zullen ermee moeten dealen. En dat valt behoorlijk tegen.

Vincent blijft nog steeds positief en ziet dit als een hobbel waar we wel weer overheen komen. Ik daarentegen kan niet zo goed meer positief denken.. Het emmertje is vol en de energie is op.. 

Reacties

  1. jeetje meid het is inderdaad nooit genoeg. Wat een ellende! Denk ook aan jezelf en probeer iets te vinden om je batterij weer op te laden. Ik ging bijvoorbeeld 1x per 2 weken een paar uur naar de sauna om even bij te komen en gaf altijd bij de balie aan "als het thuisfront belt of ze me dan wilden zoeken". Dit kan uiteraard alleen als de bacterie weer onder controle is maar het is zo belangrijk dat je af en toe even afstand neemt anders hou je het niet vol. Heel veel sterkte Luckie

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

ALS je stil valt

ALS je opnieuw slecht nieuws krijgt en keuzestress hebt

ALS we afhankelijk zijn