ALS het zomervakantie is


ALS het zomervakantie is

Zomervakantie: Als je enige zorg dat wolkje voor de zon is (Loesje)

Het is alweer een tijdje geleden dat wij wat van ons hebben laten horen. Aan de hand van de hoeveelheid berichtjes die wij krijgen wordt het weer tijd voor een update.

Het is zomervakantie!! Yes!! Lekker genieten van een mooie vakantie, barbecues, mooi weer, het zwembad en leuke dingen. Oh nee wacht... Dit is wat wij vooral op social media zien en welke foto's wij ontvangen van familie en vrienden. Het is voor ons niet voor te stellen maar zo'n leven bestaat dus echt buiten onze muren. Helaas staan wij aan de zijlijn en kunnen enkel toekijken hoe andere gezinnen (zorgeloos) kunnen genieten van elkaar en kunnen opladen voor een nieuw schooljaar/ werkperiode en dat voelt vaak heel eenzaam. Voor ons staat "dat leven" stil... heel stil. En dat is moeilijk, ook al gunnen wij het anderen natuurlijk wel.
Vincent en ik zijn echte zomermensen en bloeien vaak op van de zon, zee, strand e.d. Dit jaar is het helaas anders en lijkt het alsof we volledig leeggezogen zijn.  De ALS rollercoaster heeft ons weer een aantal pittige loopings gegeven, zonder waarschuwing, zonder riemen. Het enige wat we konden doen is in het voorste karretje gaan zitten en ons goed vasthouden in de hoop dat de meeste shit de kinderen kon ontwijken.

Inmiddels kennen de assistenten van de huisarts, huisartsenpost en wellicht de meldkamer van de ambulance ons bij naam. Dit is geen goed teken... zodra ik bel dan weten ze meteen dat ze met spoed onze kant op moeten komen. Het lijkt wel alsof het een traditie is dat Vincent de maand begint met een longontsteking. Vorig jaar rond deze tijd gebeurde dit namelijk ook meerdere keren achter elkaar. Binnen 1 maand tijd heeft Vincent 2 longontstekingen, een niersteenaanval en meerdere valpartijen en verslikmomenten gehad waarvoor hulpdiensten zijn uitgerukt. Afgelopen vrijdag kreeg hij zijn 8e longontsteking en heeft hij besloten om niet meer naar het ziekenhuis te gaan. Dit was erg spannend want het duurde even voordat de antibiotica aansloegen. Ik heb meerdere keren gedacht dat we afscheid moesten nemen maar wonder boven wonder is Vincent weer redelijk opgeknapt. Bij iedere ontsteking doet hij wel meerdere jassen uit qua spierkracht. Inmiddels kan Vincent niet meer lopen en zit hij dus in een elektrische rolstoel. Daarnaast is zijn handfunctie behoorlijk slecht en is hij niet meer te verstaan. Dit betekent dus dat hij de dagen doorkomt met veel hulpmiddelen. Steeds als we denken dat we de boel wel geregeld hebben en voorbereid zijn dan staat er weer iets onverwachts en nieuws voor de deur. Er is veel veerkracht en geduld voor nodig om iedere stap weer te accepteren. Eigenlijk komen we niet toe aan verwerken en staan we vooral op standje overleven.

Een van de lessen die wij de afgelopen tijd hebben geleerd is dat het leven in beweging is en al helemaal het leven met ALS. Niks blijft hetzelfde. Wat vandaag zo normaal is, kan morgen heel anders zijn. Je kunt hier op twee manieren mee omgaan: of je loopt ervoor weg of je gaat het aan. Ervoor weglopen is de makkelijkste optie en die neiging is heel verleidelijk (ook bij ons). We zien dit ook bij veel mensen in onze omgeving. Er zijn eigenlijk drie soorten mensen om ons heen: de vermijders die niks van zich laten horen of sporadisch een appje, de mensen die voorzichtig naar ons toe komen maar niet weten wat ze moeten zeggen en mensen die het aangaan en daadwerkelijk proberen te helpen. We hebben inmiddels geaccepteerd dat iedereen anders omgaat met tegenslag en kunnen ons ook wel voorstellen dat het moeilijk is om met onze situatie om te gaan maar het doet soms ook pijn als mensen ons vermijden.

Iedereen kan hier de deur dicht doen en door met zijn of haar eigen leven en dat wekt soms wat jaloezie op. Vincent zit opgesloten in zijn eigen lichaam en ikzelf voel me opgesloten in de situatie en zit continu thuis. Er zijn gelukkig ook mensen die het wel aangaan, samen met ons. Wanneer wij dan willen opgeven, staan deze mensen klaar om ons erdoorheen te slepen. Wanneer we weer vastzitten en de situatie uitzichtloos lijkt stimuleren zij ons om niet op te geven. Deze mensen zijn goud waard en zijn wij voor altijd dankbaar.

Het leven met ALS of met een andere levensbedreigende ziekte is de grootste confrontatie met het leven. Je weet dat je iemand gaat verliezen wat je absoluut niet wilt maar aan de andere kant wil je dat de ziekte het huis uitgaat omdat de zorg steeds zwaarder wordt. Het is rouwen terwijl iemand nog in leven is, rouwen om het verlies van het leven wat je samen had, rouwen omdat de toekomst die je voor ogen had verdwenen is en vooral ook angst voor wat ons allemaal nog te wachten staat. Deze rouw is ontzettend ingewikkeld en ook eenzaam. Er mist een stuk van de puzzel en die kan nooit meer vervangen worden. Gisteren had ik een saunadag samen met lotgenoten en voor het eerst voelde ik me even niet eenzaam, deze vrouwen begrepen precies waar wij doorheen gaan en samen konden we hier goed over praten. Vincent en ik hebben allebei ons eigen rouwproces waarbij we een ander pad moeten doorlopen. Net als veel andere lotgenoten is Vincent ontzettend sterk en kan hij blijven genieten van de kleine dingen waardoor hij de kracht blijft houden om door te gaan. Ik kan me niet eens voorstellen hoe het is als je volledig afhankelijk bent van anderen maar wat een bewondering heb ik voor Vincent en alle andere mensen met ALS.

Daarnaast heb ik ontzettend veel bewondering voor mijn kindjes. Wat zijn ze toch flexibel en veerkrachtig. Ik kan meer leren van hun dan zij van mij in deze situatie denk ik. Waar ik  regelmatig in gevecht ga, bewegen de kinderen vooral mee met de golven. Ze zijn open en eerlijk en gooien hun emoties er gewoon uit wanneer het nodig is. Zij maken de dagen  luchtig met hun opmerkingen en humor. Toen Vincent laatst gevallen was zei Juul: "Mama, je moet papa wel even opruimen hoor, anders gaat de stofzuiger hem opzuigen". Dan kom je toch niet meer bij?! 

Hoe slecht we ons ook voelen, iedere dag stappen we uit bed en proberen we positief te starten met de kindjes en er het beste van te maken. Naast alle zwaarte proberen wij regelmatig uitstapjes te doen met het gezin, al wordt de uitdaging steeds groter om de deur uit te gaan. Gelukkig zijn we in juni nog met mijn oom, tante, moeder en ons gezin naar Spanje geweest. Wat was deze week heerlijk en wat hebben we ontzettend kunnen genieten. Ik ben erg blij dat we dit nog gedaan hebben aangezien op vakantie gaan nu geen optie meer is. Om leuke dingen te kunnen doen als gezin hebben wij hulp nodig en gelukkig hebben we een handjevol lieve mensen om ons heen die dit mogelijk maken. Zo hebben laatst lieve burenvrienden ons meegenomen naar een heerlijk restaurant en zijn andere vrienden met ons meegegaan naar de dierentuin. Dit zijn de herinneringen die straks blijvend zijn dus we zijn deze mensen ontzettend dankbaar. Ook krijgen we nog steeds 3x per week eten gekookt door lieve mensen en worden de boodschappen gedaan, hoe fijn!

Voor alle mensen die (zorgeloos) op vakantie gaan of zijn gegaan: geniet ervan, koester het feit dat dit mogelijk is en maak veel foto's. Niemand krijgt de garantie dat je de volgende vakantie compleet bent en dat het opnieuw zorgeloos zal zijn.


Reacties

  1. Strijders, dat is het woord wat bij mij opkomt als ik de blog lees en aan jullie denk. Ieder zijn eigen strijd en ook gezamenlijk leed. Zo sterk van jullie allen, veel kracht voor nu, straks en later. Respect ❤️❤️❤️

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Moedige mensen zijn jullie. Leven doet pijn en is zorgelijk.
    Handen die elkaar voelen en vertroosten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. In mijn Hart erbij, kaarsje brandt en deuren wijd open... xxxx

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja, jullie zijn moedig, maar is er een andere optie? Een weg terug naar de gezonde situatie is er niet. Ook deze hele zware periode gaat voorbij, maar jij Sabine moet dan alleen verder met je kindjes, en ja ik heb bewondering voor jullie, ook voel ik verdriet en ook tel ik onze zegeningen, wij zitten in de herfst van ons leven, we zijn gezond, onze kinderen en kleinkinderen gaat het goed. Ik zou willen dat ik voor jullie en voor al die andere mensen met zo’n vreselijke ziekte wat kon doen. Ik voel me machteloos, maar jullie gevoel en verdriet is daar niet mee te vergelijken en we kunnen alleen maar hopen voor jullie en vooral voor jou Sabina dat jullie dit kunnen doorstaan en dat straks voor jou en de kids ook de zon weer gaat schijnen. ��

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat heb je dit prachtig geschreven. Ik herken er heel veel in en voel precies hoe jij je voelt. Voor ons is het leven met ALS voorbij en wonderbaarlijk gaat het leven erna ook door. Ik wens jullie heel veel sterkte toe. Het is zwaar, maar geniet van elkaar zolang dit nog kan! Groetjes Aukje

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het leven kan lastig zijn en geloof me, het leven heeft me veel parten gespeeld, ik geloof nooit in voodoo of spreuken, hoewel ik er wel boeken over heb gelezen. Een speciale man genaamd Dr. Ajayi bewijst mij dat voodoo / spellcasting echt bestaat en bestaat. Mijn naam is Sophia en ik ben 45 jaar oud met drie kinderen en een liefhebbende echtgenoot. 8 goede maanden was ik depressief omdat mijn man op een bepaalde ochtend wakker werd en het huis verliet met wat van zijn kleren zonder enige uitleg, ik wachtte tot hij die dag thuiskwam maar hij was nergens te vinden, belde ik en zei dat hij niet langer geïnteresseerd was in ons huwelijk of de kinderen, dit bracht me koud en ik was in shock omdat ik me niet kan herinneren dat we een probleem hadden, ik kwam er later achter dat hij met een andere vrouw was, alle gesprekken en en moeite om hem weer thuis te krijgen was een mislukking, hij gedraagt ​​zich alsof hij me nooit eerder heeft gekend. Ik las een artikel op een website toen ik een getuigenis zag van een vrouw die beweert dat dr. Ajayi haar hielp haar familieproblemen op te lossen en ze liet zijn contact vallen. Ik koos het contact en stuurde een bericht naar de spell-caster Dr. Ajayi, ik legde mijn problemen aan hem uit, hij zei dat ik me geen zorgen hoef te maken dat alles goed komt. Ik heb er mijn twijfels over, maar heb besloten om het eens te proberen. Ik kreeg een aantal dingen te horen die ik deed, weet je dat ik 3 dagen na de spreuk op een ochtend een klop op de deur hoorde, het was mijn man die buiten stond, hij zei dat hij niet wist wat hij deed en kan me niet eens herinneren hoe lang het is geweest, ik ben erg blij om mijn man terug te krijgen en alle dank gaat dr. Ajayi de betoverer, sinds Contact met hem gaat mijn leven soepel en ik wil dat mensen gaan door mijn vorige toestand heen om snel hulp te krijgen. Daarom deel ik mijn getuigenis. Dus als je een levensmoeilijkheid doormaakt, neem dan contact op met Dr. Ajayi via e-mail: drajayi1990@gmail.com of Viber / Whatsapp: + 2347084887094 en je zult blij zijn dat je het gedaan hebt.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mijn naam is Cathy, ik wil getuigen over de grote spreukenmaker genaamd Priest Ade, mijn man en ik zijn nu 5 jaar getrouwd, we hebben geen kind en de dokter vertelde ons dat ik niet kan bevallen omdat mijn baarmoeder is geweest beschadigd door verkeerd voorgeschreven medicijnen dit maakte me zo ongerust en mijn man was niet gelukkig, dus besloot hij met een ander meisje te trouwen en van me te scheiden ik was zo verdrietig dat ik mijn vriendin erover vertelde ze vertelde me over een krachtige spreukgieter die ze me gaf zijn e-mailadres nou, ik geloof er nooit zo veel in, hoewel ik net besloot om hem een kans te geven en hij vertelde me dat het 24 uur zou duren om mijn man terug te krijgen en ik zal zwanger worden ik twijfelde aan hem de derde dag dat mijn man terugkwam tegen mij en huilde hij zei dat hij de scheiding niet meer wilde 3 weken nadat de dokter had bevestigd dat ik zwanger was, kan hij je ook helpen contact met hem op te nemen opAncientspiritspellcast@yahoo.com of Ancientspiritspellcast@gmail.comhttps://ancientspiritspellcast12.wordpress.com
    Blog: https://priestade.blogspot.com
    Website http://ancientspiritspellcast.website2.meWhatsApp + 2347059715465

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Overweegt u een lening af te sluiten?
    VANDAAG TOEPASSING VOOR GOEDKOPE 100% GEGETIMEERDE WONING / ONROEREND GOED / PERSOONLIJKE / BEDRIJFSLENINGEN E-mail voor onmiddellijke reactie: (iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com)
    WA / Bel (+33) 6057-33479


    HEEFT U EEN KREDIET NODIG? Zijn financieel down, hou op met huilen, financiële problemen zijn niet iets om over te huilen, het is iets om tegen te vechten in één liefde, begrip, vertrouwen en eenheid. Ons geloof als legitieme financiële adviseurs maakt dus een einde aan financiële problemen. Wij zijn investeerders die financiële diensten verlenen en zijn gespecialiseerd in start-up projecten, woningfinanciering en bestaande bedrijven die financiering of leningen nodig hebben om uit te breiden. We streven ernaar bedrijven te helpen zich te ontwikkelen en te slagen. Heeft u een lage kredietscore en vindt u het moeilijk om kapitaalleningen te krijgen van lokale banken en andere financiële instellingen? Heeft u een spoedlening nodig om een ​​woning te kopen? Als dat zo is, maak je geen zorgen, want we helpen de minder bevoorrechte mensen om het krediet te krijgen dat ze nodig hebben om weer op de been te komen, ongeacht je kredietwaardigheid, je kunt jezelf uit al je financiële crisis redden en afscheid nemen van uw problemen. We bieden leningen tegen een lage en betaalbare rente, zonder onderpand, zonder kredietcontrole, zonder borgstelling en zonder vereiste documentatie. Iskandar Lenders heeft alle informatie om snel en pijnloos aan geld te komen (iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com).
    WA / Bel (+33) 6057-33479


    Heeft u noodfondsen nodig? Meld u nu aan en ontvang uw goedkeuring in contanten. Wij bieden de volgende financiële diensten aan:
    * Persoonlijke leningen,
    * Schuldenconsolidatielening,
    * Durfkapitaal,
    * Zakelijke leningen,
    * Educatieve leningen,
    * Hypotheek
    * Autoleningen
    * Hotelleningen
    En nog veel meer.

    Bent u op zoek naar een echte lening? Contact opnemen met het juiste bedrijf voor een legitieme geldverstrekker is altijd een grote zorg geweest voor klanten die financiële problemen hebben en een oplossing tegen een betaalbare prijs nodig hebben. Bevindt u zich in financiële chaos of heeft u geld nodig om uw eigen woningproject en vastgoedontwikkeling te starten? Heb je een lening nodig om een ​​leuk klein of groot en middelgroot bedrijf te starten?
    Neem vandaag nog contact met ons op (iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com)
    WA / Bel (+33) 6057-33479

    Kijk uit naar je antwoord,

    Mevrouw Iskandar Lestari
    W / EEN (+33) 6057-33479

    BeantwoordenVerwijderen
  9. GETUIGENIS OVER HOE IK MIJN LENING KREEG VAN EEN ECHT FINANCIERINGSBEDRIJF VORIGE WEEK. E-mail voor onmiddellijke reactie:whatsapp-nummer: +19292227023 drbenjaminfinance@gmail.com

    Ik ben mevrouw, Leores Jazbel bij naam, ik woon in de Verenigde Staten van Amerika, die tussen november vorig jaar en juli van dit jaar het slachtoffer is geworden van zoveel nep-geldschieters, maar ik bedank mijn maker zo erg dat hij eindelijk heeft geglimlacht mij door me door te verwijzen naar deze nieuwe geldschieter die dit jaar 2020 een glimlach op mijn gezicht toverde en hij me niet bedriegt en ook niet bedriegt of liegt tegen mij en mijn vrienden, maar deze kredietverstrekker is echter BENJAMIN LOAN INVESTMENTS FINANCE (drbenjaminfinance@gmail.com) gaf me een lening van 2%, wat neerkomt op Euro900.000,00 Amerikaanse dollars nadat ik akkoord was gegaan met de algemene voorwaarden van hun bedrijf en een belangrijk ding dat ik leuk vind aan dit leningbedrijf is dat ze snel en uniek zijn. {Dr.Benjamin Scarlet Owen} kan u ook helpen met een legitieme leningaanbieding. Hij heeft ook enkele andere collega's van mij geholpen. Als u een echte lening zonder kosten / spanning nodig heeft, is hij de juiste leningverstrekker om uw financiële problemen en crisis vandaag weg te vagen. BENJAMIN LOAN INVESTMENTS FINANCE bevat alle informatie over hoe u snel en pijnloos aan geld kunt komen op whatsapp-nummer: +19292227023 E-mail: drbenjaminfinance@gmail.com

    Als het gaat om financiële crisis en leningen, dan is BENJAMIN LOAN INVESTMENTS FINANCE de plek om naartoe te gaan, vertel hem alsjeblieft dat ik je door mevrouw Leores Jazbel geleid Veel geluk ...........

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Harrah's Casino Tampa - Joliet Junction, IA Jobs - JTM Hub
    Harrah's 계룡 출장샵 Casino Tampa Jobs in Joliet, 거제 출장마사지 IA. Get Apply! See what this individual 경주 출장샵 is 안동 출장안마 looking for: Jobs in Hospitality, Gambling, 용인 출장샵 Beverage Services,

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik had nooit gedacht dat ik dit bericht zou plaatsen. Er is iets geweldigs gebeurd dat mijn wereld heeft veranderd. Ik heb een lening gekregen, ik heb met succes mijn schulden afbetaald. het leven voelt nu goed. Ik had schulden, ik had dringend geld nodig. Verschillende online bedrijven waarmee ik contact had, konden me geen geld aanbieden omdat ik de administratiekosten niet kon betalen. mijn vriend Emilia verwees me naar lapofunding960@gmail.com, ik vroeg een lening aan en ondertekende hun contract met een advocaat. als je een eerlijk bedrijf nodig hebt dat je kunt vertrouwen om krediet aan te vragen, raad ik je ten zeerste aan contact op te nemen met lapofunding960@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

ALS je weduwe bent

ALS het genoeg is