ALS de eerste resultaten zichtbaar zijn

ALS de eerste resultaten zichtbaar zijn

Vandaag begint dag 6 van de behandeling en het gaat gelukkig allemaal voorspoedig. Vincent voelt zich goed, zijn bloeddruk is stabiel en zijn temperatuur prachtig. De afgelopen dagen merkten we beiden kleine veranderingen... de vraag was: willen we dit graag zien?? of is het echt zo?
Woensdag kon Vincent een stuk sneller praten en kon hij de "r" weer uitspreken. Dit viel niet alleen ons op maar ook de thuiszorg. Donderdag merkte hij dat het slikken iets beter ging omdat hij zich minder snel verslikte. Gisteren dronk hij voor het eerst sinds drie maanden een kopje koffie. Dit kon niet meer omdat hij dan stikte in de hete vloeistof. Ook ging het eten een stuk sneller dan normaal. Meestal is hij een half uur langer bezig dan wij met eten maar nu waren we bijna tegelijk klaar!

Toen ik vanmorgen wakker werd schrok ik... Ik herkende de stem en articulatie niet zoals het de afgelopen maanden was. Vincent praat bijna zoals voor de ziekte maar dan met een "verkoudheid". Kess zei vanmorgen: "papa, waarom praat jij weer sneller?". Vincent geeft ook aan dat hij opnieuw moet leren slikken.. De afgelopen tijd moest hij daar echt de tijd voor nemen en zich erop focussen. Nu glipt het zo makkelijk weg dat hij daar zelfs van schrikt.

We durven het bijna niet te geloven... en het lijkt te mooi om waar te zijn. We zijn voorzichtig hoopvol want we zitten nog maar op dag 6. Prednison geeft natuurlijk altijd op korte termijn een goede boost, we weten alleen niet wat het effect op lange termijn zal zijn. Ik probeer hier niet teveel mee bezig te zijn. Dit nemen ze ons in ieder geval niet meer af.

Reacties

Populaire posts van deze blog

ALS je stil valt

ALS je opnieuw slecht nieuws krijgt en keuzestress hebt

ALS we afhankelijk zijn